Religie

Kies een standpunt in de menubalk en klik dan op het logo van een partij.

Informatie uit het regeerakkoord.

Beïnvloeding vanuit onvrije landen en organisaties via social media of door de financiering van organisaties in Nederland is onwenselijk. Voorkomen moet worden dat vanuit het buitenland via geldstromen naar politieke, maatschappelijke en religieuze organisaties onwenselijke invloed wordt gekocht. Daartoe zullen deze geldstromen meer transparant gemaakt worden. Wederkerigheid vormt hierbij een belangrijke toetssteen. Geldstromen vanuit onvrije landen, waarbij misbruik wordt gemaakt van onze  vrijheden, zullen zoveel mogelijk worden beperkt.

Lees verder in het regeerakkoord op blz 4.


ubjvyitd_400x400 De vrijheid die wij kennen om ons geloof te beleven of van geloof te veranderen is wereldwijd niet vanzelfsprekend. Wereldwijd worden 200 miljoen christenen vervolgd om hun geloof.   


z00ifaum_400x400 Invoering van de Wet Bescherming Nederlandse Waarden (Wet BNW). Alle instanties (scholen, religieuze instellingen, etc.) dienen vijf fundamentele waarden te onderschrijven:

  1. Wanneer religieuze leefregels conflicteren met de Nederlandse wet, gaat de Nederlandse wet altijd voor.
  2. Iedereen heeft het recht te geloven wat hij of zij wil; dus ook het recht om van zijn of haar geloof af te vallen.
  3. Iedereen heeft het recht godsdienstige ideeën te bekritiseren, te ridiculiseren, te analyseren en in twijfel te trekken.
  4. Alle mensen zijn fundamenteel gelijkwaardig, ongeacht geslacht, ras of seksuele gerichtheid.
  5. De partnerkeuze is vrij; uithuwelijking en kindhuwelijken zijn onaanvaardbaar.

7eczz1g7_400x400 De vrijheid van godsdienst of andere levensbeschouwingen is een groot goed dat bescherming verdient. Deze vrijheid is echter niet absoluut. Het Europees verdrag van de rechten van de mens en onze grondwet beperken deze vrijheid indien handelingen in strijd zijn met de wet, openbare orde en veiligheid of openbare zeden.


ke4gwwuc_400x400 Vrijheid van meningsuiting is geen recht op kwetsen en daarom nooit onbegrensd. Naast bestaande inperkingen voor bijvoorbeeld smaad of opruiing, dient ook de lastering van Gods Naam weer strafbaar te worden. De Naam van God is heilig.  


xeldurqg_400x400 Iemands geloof of levensbeschouwing is een persoonlijk zaak. Religies moeten niet door de overheid worden gepromoot of tegengewerkt. Voor gelovige mensen gelden precies dezelfde rechten en plichten als voor ongelovige mensen. Mensen moeten de vrijheid hebben om gezamenlijk hun geloof te belijden. Dat geldt ook voor orthodox-religieuze mensen, maar niet voor fundamentalisten die de vrijheid van anderen en de regels van onze democratie niet willen accepteren. Voor salafistische organisaties die haat zaaien en geweld vergoelijken is in onze vrije en democratische samenleving geen plaats.


Basis RGB  Religie speelt een belangrijke rol in het leven van veel mensen. Dat is een individuele keuze, die wij respecteren. Wij vinden dat de overheid neutraal moet staan ten opzichte van religie.  Wij staan niet toe dat mensen op basis van hun religie de Nederlandse democratie, rechtsstaat en waarden aanvallen. Shariarechtspraak is onacceptabel.


Wat kun je bij ons nog meer vinden over dit thema?

pa5faddm_400x400  ubjvyitd_400x400 20yueril_400x400  tcrmddwe_400x400  ak1l7kua_400x400  68kboec2_400x400  7eczz1g7_400x400   pvv_400x400 uizlcghu_400x400  ke4gwwuc_400x400  xeldurqg_400x400  Basis RGB


Deze pagina is gemaakt of aangepast op  3-3-2019 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.