Ouderen

Zorg gaat iedereen aan. Iedere dag dragen duizenden zorgprofessionals met hun kennis en toewijding bij aan de kwaliteit van leven van mensen en hun omgeving. Niet voor niets behoort onze zorg tot de beste van Europa. Tegelijkertijd maken veel mensen zich zorgen of de zorg die zij nodig hebben er wel is en of zij die kunnen betalen. Daar maken we werk van. Nieuwe hervormingen zijn niet nodig, wel verbeteringen.
Uitgangspunt is goede zorg voor iedereen op de juiste plek op het juiste moment. Daarvoor investeren we bijvoorbeeld ruim 2 miljard euro in de ouderenzorg. Daarnaast komen er maatregelen en geld voor preventie en gezondheidsbevordering, innovatie, en meer aandacht voor de kwaliteit van leven.

Goede zorg voor ouderen

  • We worden allemaal ouder en dat doen we het liefst in onze eigen omgeving. Mensen moeten kunnen vertrouwen op goede zorg thuis en steun voor hun mantelzorgers. Het gaat op veel plaatsen goed, maar niet overal. We monitoren de uitvoering, met aandacht voor duidelijkheid over wat maatschappelijke ondersteuning inhoudt, de kwaliteit van keukentafelgesprekken, onafhankelijke cliëntenondersteuning en procedures voor klachten en bezwaren. Op basis van de evaluatie van de Wmo pakken we de knelpunten
    gericht aan. Verder nemen we ook het manifest “Waardig ouder worden” ter hand. Hiervoor is deze kabinetsperiode 180 miljoen euro beschikbaar, daarna 30 miljoen euro per jaar.
  • Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Voor velen wordt de druk steeds hoger. We maken afspraken met gemeenten over ondersteuning van mantelzorgers, zoals respijtzorg en dagopvang, goede communicatie over het aanbod en de gebruikelijke hulp.
  • Met een coalitie van gemeenten en maatschappelijke organisaties komen we tot een uitwisseling van effectieve lokale aanpakken van eenzaamheid.
  • Wanneer het thuis niet meer gaat, moeten ouderen kunnen rekenen op goede zorg in een verpleeghuis. Er is structureel 2,1 miljard euro beschikbaar om te voldoen aan de nieuwe normen voor goede zorg . De agenda voor de arbeidsmarkt voeren we met ambitie uit, zodat nu en in de toekomst voldoende goed opgeleide zorgprofessionals beschikbaar zijn. De inzet op kwaliteitsverbetering vraagt ook om een andere manier van werken en organiseren: kleinschalig, vraaggericht, innovatief, met minder regels en meer vertrouwen in de zorgprofessionals. Dit moet daadwerkelijk leiden tot een aantoonbare verbetering van de kwaliteit. Bestuurders worden daarop beoordeeld.
  • Om de schaarse capaciteit aan zorgpersoneel optimaal te benutten voor zorg en aandacht voor cliënten en patiënten, is het wenselijk digitaal ondersteunde zorg gericht in te zetten en de verspreiding van innovatieve werkwijzen (e-health) te bevorderen, zowel thuis als in het verpleeghuis. Deze kabinetsperiode is hiervoor 40 miljoen euro beschikbaar, daarna 5 miljoen per jaar.
  • De nog openstaande taakstelling (Wlz) ter grootte van 188 miljoen euro wordt structureel teruggedraaid.

 


Met standpunt.

pa5faddm_400x400

Als je je hele leven hard hebt gewerkt, belasting hebt betaald en gespaard voor na je pensioen, heb je recht op een rustige oude dag.  Tegelijk leveren veel ouderen nog steeds een grote bijdrage aan de samenleving, met hun kennis en ervaring, als mantelzorger of vrijwilliger in de buurt, in de geloofsgemeenschap of in de zorg en aandacht die ze geven aan hun kleinkinderen. Daarom wil het CDA meer aandacht en waardering voor alles wat onze ouderen hebben gedaan en nog doen voor de jongere generaties.    Lees verder!


ubjvyitd_400x400

Wij kiezen voor een land waar uit liefde voor de naaste iedereen meetelt. Ouderen hebben hierin een belangrijke rol, we willen dat mensen waardig ouders kunnen worden. Daarom is de ChristenUnie samen met omroep Max en ouderenbond KBO-PCOB met een manifest gekomen ‘Waardig ouder worden’. Inmiddels hebben verschillende organisaties en politieke partijen zich bij ons plan aangesloten.    Lees verder!


20yueril_400x400

Geen duidelijk standpunt, zie pensioen, aow en ouderenzorg.


 tcrmddwe_400x400 Geen duidelijk standpunt, zie pensioen, aow en ouderenzorg.


z00ifaum_400x400

Door de belastingvrije voet van € 20.000,- voor iedereen en versimpelde en verlaagde belastingen (zie ook: Belastingen) zal een onmiddellijke, substantiële koopkrachtverbetering voor ouderen in de AOW worden gerealiseerd. Forum voor Democratie wil daarnaast dat de pensioenen onder nationaal toezicht blijven en niet onder Europese jurisdictie komen te vallen. Het dramatische besluit dat het partijkartel daarover op een achternamiddag in juni 2016 nam, moet meteen worden teruggedraaid.   Lees verder!


ak1l7kua_400x400  Geen duidelijk standpunt, wel inbreng, zie pensioen, aow en ouderenzorg.


68kboec2_400x400   Geen duidelijk standpunt, wel inbreng, zie pensioen, aow en ouderenzorg.


7eczz1g7_400x400  Geen duidelijk standpunt, wel inbreng, zie pensioen, aow en ouderenzorg.


pvv_400x400  Geen standpunten, wel inbreng.


uizlcghu_400x400

Als de enige partij die écht voor ouderen opkomt presenteert 50PLUS zijn verkiezingsprogramma 2017-2021 in 50PLUS PUNTEN. 50PLUS vindt het volstrekt ongeloofwaardig en onbetrouwbaar dat andere politieke partijen opeens belangstelling voor ouderen hebben nu Tweede Kamerverkiezingen naderen.   Lees verder!


ke4gwwuc_400x400  Geen duidelijk standpunt, wel inbreng, zie pensioen, aow en ouderenzorg.


xeldurqg_400x400  Geen duidelijk standpunt, wel inbreng, zie pensioen, aow en ouderenzorg.


5-4yzntw_400x400

Onze ouderen verdienen de allerbeste zorg.    Lees verder!


 

Deze pagina is gemaakt of aangepast op  20-11-2018


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.