Home

Hoe werkt het?

Kies een standpunt in de menubalk en klik dan op het logo van een partij, of kies ‘lees verder’.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. De onderwerpen in het menu zijn thema’s die regelmatig in de tweede kamer aan de orde zijn, of worden door partijen regelmatig ter discussie gesteld. Er komen standpunten bij en er vallen punten af.  Ook de websites van de politieke partijen veranderen regelmatig. Dat heeft soms consequenties voor de verbindingen.  Regelmatig worden de aansluitingen nagekeken en verbeterd, maar daar zit wel enige tijd tussen. Als een pagina niet meer op de menubalk staat, wordt hij niet meer bijgewerkt. Kijk onderaan naar de datum waarop hij is bijgewerkt.

Bereid je voor op de verkiezingen. Vergelijk van te voren de standpunten van de politieke partijen, vorm je een beeld van hun beloften. Kijk naar inhoud, visie, deskundigheid en betrouwbaarheid. Om het makkelijk te maken staan hier al veel standpunten van de politieke partij bij elkaar. Geen samenvattingen, maar je gaat rechtstreeks naar hun website. Kijk uiteraard ook verder op hun sites. Dit geeft vaak een goed beeld over hun passie.

Vaak hebben partijen geen standpunt over een bepaald thema, maar hebben ze wel veel informatie over wat zij van dat punt vinden. Kijk bij de acties die zij voor dat punt hebben ondernomen. Soms sta je versteld.

Vergelijk de verkiezingsbeloften met hun standpunten. Als daar geen standpunten of activiteiten over zijn, vraag je dan af waarvoor deze partij er wel een punt voor heeft gemaakt in zijn verkiezingsprogramma.

Dit is geen commerciële website. Ik verzamel geen informatie van bezoekers.

Heb je een thema, een suggestie of een nieuwe link naar een standpunt, geef het door via twitter: @standpunten

Maak je stem tot een Succes.

Deze pagina is bijgewerkt op 06-12-2019


Informatie van de rijksoverheid over de verkiezingen.